#írás #könyvek #utazás #fényképezés #bor #zene #karácsony #szerelem

KockásPapír

KockásPapír

A barátság napja margójára

2019. július 30. - moonchristal

Ha már szembe jött velem a Facebookon, hogy ma van a barátság világnapja...

- Mi jut eszedbe róla? - A kérdés akaratlanul is ott motoszkál a fejedben, nem is kell hangosan kimondjam.

- Most talán csak a veszteségeim - válaszolod. Persze tudtam én, zűrös ez a nap, nehéz lenne a jelent látnod vagy épp a jövő új lehetőségeit. - Mire gondolsz? - Az idegesítő belső hangod vagyok, az agyad elcseszett része, ami nem hagy sose nyugodni. Muszáj tovább hergeljelek ezzel a kérdéssel.

- Kire, kikre. Barátokra, akiket elvesztettem. - Hangod elhal, csak néma suttogás a felelet. - Nem mintha nem tudnád - folytatod. - Az egész történetet, amin annyit rágódok. Azon, mit kellett volna másképp tennem, mit rontottam el.

- Még mindig hiányzik? - Talán némi sajnálat is van most bennem.

- Azt hiszem.

- Majd elmúlik.

- Tudom. Csak mégis... emlékszel a többiekre? Mind elmentek. - A szemed könnytől homályos. A múltad hibáit siratod. - Velem van a baj, igaz?

- Nem hiszem - próbállak vigasztalni. - Te is pontosan tudod, amit én, hiszen egymás tükrei vagyunk, minden kapcsolat két félen múlik.

- Biztos? De másoknak... - Mások nem számítanak, másokból csak felszínt látsz. Csak magadat láthatod néha-néha tisztán, amikor nagyon figyelsz.

- Akkor nagyon fogok figyelni...

A barátság nemtől független szeretet, és az a szeretet, ami börtönné válik, tönkreteszi a barátságot. /Bud Spencer/

hands-2847508_1280.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://kockaspapir.blog.hu/api/trackback/id/tr9014987290

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása