#írás #könyvek #utazás #fényképezés #bor #zene #karácsony #szerelem

KockásPapír

KockásPapír

Friends will be friends...

...now and forever

2020. június 26. - moonchristal

Kedves naplóm!

Mindig elhatározom, hogy mostantól szépen, rendszeresen fogok majd írni ide valamit, aztán rendszeresen közbejön ez vagy az. Ami csak azért szomorú, mert a fejem állandóan annyi gondolattal van tele, ami a témákat illeti, hogy lassan túlcsordul. Emellett tudom, hogy sok haszna van az írásterápiámnak is, mert amikor elhagyom, rögtön előjönnek a sötét gondolatok, amelyek, úgy érzem, időnként egyszerűen meg akarnak fojtani. 

Néha elmélázom, vajon más is érez-e hasonlóképpen, mintha az egy picit is segíteni tudna azon, amit éppen megélek. Persze, azt hiszem, mindannyian így vagyunk ezzel egyszer-egyszer, amikor beleragadunk a saját félelmeink, a múltunk és a bizonytalanságunk ördögi csapdájába, ahonnan nem látjuk a kiutat. Olyankor valahogy megvigasztal kicsit, ha más is hasonló helyzetben van, nem? Mintha a közösen megélt bánat gyógyír lenne a sebeinkre. 

In the land of gods and monsters I was an angel
Living in the garden of evil
Screwed up, scared, doing anything that I needed
Shining like a fiery beacon

You got that medicine I need
Fame, liquor, love. Give it to me slowly
Put your hands on my waist. Do it softly...

Most én éppen egy kicsit önbizalomhiányos állapotomban vagyok, de nem szeretnék hozzá társaságot, sőt, szívemből, őszintén kívánom, hogy rajtam kívül senki ne érezzen így. Sem most, sem máskor. 

Talán magamnak sem tudom megmagyarázni most, mi tört rám, persze találnék apróságokat, amire ráfoghatnám, minthogy bizonytalannak érzem, hogy miben vagyok kicsit is tehetséges, vagy jól végzem-e a munkámat, fontos vagyok-e a barátaimnak, családomnak, vajon akkor is szeretnek-e, ha hibázok...

...a helyzet az, hogy sokszor hibáztam a múltban, és sokszor fordultak el tőlem emberek. Nem tudom, van-e összefüggés a kettő között, néha biztos vagyok benne, hogy nincs, máskor meg azt gondolom, a szeretet nem létezik elfogadás és megbocsátás nélkül. 

Régebben azt hittem, legjobb, ha nem mondok ki dolgokat, mert akkor majd békében leszek mindenkivel. De tudod, kivel nem voltam békében? Magammal. Talán most is elkezdtem magamba fordulni, elzárni mindent, hogy megfeleljek, népszerű legyek... szeressenek. De mi a népszerűség? A közösségi média lájkjai? Mi a szeretet? Hogy adok és cserébe kapok? Hogy meghallgatok, hogy tűrök?

Belefáradtam a megfelelésbe, abba, hogy el kell engednem az igazságtalanságot, csak azért, hogy mindenki fent tudja tartani a látszatot, az álarcot. Most olvastam el Mulan történetének egy retellingjét, amiről lehet, külön poszt is lesz, de most csak annyit, hogy a mesékből is lehet tanulni. Mulan pedig arra tanít, hogy néha meg kell szabadulni az álarctól, hogy láthassuk a másikat a teljes valójában. Ha ismerjük valakinek a lelkét, és úgyis a barátai maradunk... na az szeretet.

I still remember when you didn't know my name
We were lost on the road but you made it my home just the same
God, I wanna stay, but you gotta hold on when we go our separate ways
But when your radio's on, and you're hearing this song
I hope that you'll say nothing's changed

Kings will be kings with crown to defend
But I'm just one man and I can't pretend
A heart's just a heart and songs have to end
Dreams will be dreams but friends will be friends
Now and forever, now and forever

További kommentárt most nem fűzök a mondandómhoz, máris jobban érzem magam. Remélem, legközelebb nem hónapok múltán tévedek csak ide. 

Szép hétvégét!

[A két dalszöveg részlet ezekből a dalokból származik: Lana del Rey: Gods&Monsters és Bon Jovi: Now and forever]

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kockaspapir.blog.hu/api/trackback/id/tr215969986

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása